Klimclub in De Panne uit de startblokken

Benjamin Salomon, Andy Degryse, Christoph Verriest, Tom Florizoone, Yannick de Donder en Niels Daubry zijn iedere dinsdagavond terug te vinden in klimzaal 'Den Oosthoek'. (Foto WVH)
Redactie KW

Kort na de opening van klimzaal ‘Den Oosthoek’ werd er een klimclub in ondergebracht.

De Westcoast Lizards vzw telt momenteel een achttal actieve oprichters en ziet hun ledenaantal graag stijgen. De drijvende krachten achter Westcoast Lizards zijn Andy Degryse en Benjamin Salomon. “Wij hebben in onze jonge jaren veel geklommen. Ik in klimzaal Blueberry Hill in Kortrijk en Benjamin vooral in de Ardennen”, begint Andy. “Toen we hoorden dat er hier een klimzaal zou komen, was ons enthousiasme meteen weer aangewakkerd. Wij zijn hier nu iedere dinsdagavond terug te vinden, dat is onze vaste clubavond.”

Frankrijk

“Dit is de enige klimzaal in de ruime omgeving, maar we hebben al gemerkt dat de interesse groot is”, pikt Benjamin in. “Zo hebben we ons al door een zestal andere sportievelingen kunnen laten omringen, waarop we een vzw hebben opgericht en eigen T-shirts hebben ontworpen.” De Westcoast Lizards willen in de eerste plaats klimmen en opleidingen verzorgen in ‘Den Oosthoek’, maar ze willen hun actieterrein ook outdoors uitbreiden. “We willen een club zijn die bergsport in de ruime zin aanbiedt, en dit voor alle leeftijden. Naast muurklimmen, hebben we het dan ook over alpinisme, canoeing en hiking, maar net zo goed over wandeltochten”, haalt Tom Florizoone aan. “Het spreekt voor zich dat we hiervoor dan de Westkust moeten verlaten. We hebben al één clubactiviteit in Frankrijk achter de rug en die is reuzegoed meegevallen.”

(WV – foto WV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier