Kleuters trouwen in Roeselaarse basisschool De Mozaïek

Drie kleuterparen trouwen in kleuterschool De Mozaïek in de Hammestraat - Roeselare © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Drie koppels kleuters stapten op vrijdag 14 februari in het huwelijksbootje in de basisschool De Mozaïek.

Ook in de basisschool De Mozaïek stond Valentijn volledig in het teken van de liefde. Zes leerlingen zweerden de eeuwige liefde voor elkaar in de sporthal. Die was feestelijk aangekleed voor de gelegenheid. Yurian en Alaya, Liam en Yanaïka, Axel en Abygail, alledrie de koppeltjes mochten fier over de rode loper lopen naar het altaar.

“We werken al twee weken rond verliefd zijn,” vertelt leerkracht Lore Devriendt. “Deze namiddag is de afsluiter van het thema en het valt nu net op Valentijn.” De koppels werden geloot uit klassen van de tweede en derde kleuterklas. “Er waren te veel kandidaten,” lacht Lore Devriendt.

Zelf gemaakt

Na de huwelijksceremonie, waarbij er zelfs ringen aan te pas kwamen, was het tijd voor de openingsdans van het huwelijksfeest. “De koekjes zijn allemaal zelf gemaakt door de leerlingen,” vertelt Lore Devriendt. “Ook de uitnodigingen voor de ouders zijn door de kinderen geschreven.”

Verrassing

De toeschouwers hadden nog een verrassing in petto voor de pasgetrouwde koppels. Ze voerden een dansje uit en zongen samen een liedje. Iedereen had het naar zijn zin en zelfs de ouders mochten hun beste danspassen bovenhalen. (SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier