Klein Tokyo in Moorsele verhuist in 2017 door werken aan het Sint-Maartensplein

Redactie KW

Omdat de werken dan nog aan de gang zullen zijn, verhuizen ze voor één jaar naar de omgeving van het voetbalplein van SV Moorsele in de Secretaris Vanmarckelaan.

Begin 2017 startten de werken voor de herinrichting van het Sint-Maartensplein in Moorsele. Tijdens de gemeenteraad van vrijdag 9 december werden hiervoor nog enkele flankerende maatregelen goedgekeurd. Zo zal de verouderde openbare verlichting vervangen worden door ledverlichting. De werken op het plein zullen alvast gevolgen hebben voor festiviteiten, zoals Klein Tokyo dat elk jaar plaatsvindt op het Sint-Maartensplein.

“Omdat de werken dan nog aan de gang zullen zijn, verhuizen we voor één jaar naar de omgeving van het voetbalplein van SV Moorsele in de Secretaris Vanmarckelaan”, vertelt gemeenteraadslid Koen Grymonprez (CD&V). “Dat lijkt ons de meest veilige en praktische optie. In 2018 keren we natuurlijk met plezier terug naar onze vernieuwde ‘Platse’.”

Op het plein zullen ook festiviteitskasten met elektriciteit worden geplaatst voor allerlei organisaties, de markt, kermis en andere. De Sint-Martinuskerk en vzw Stimul zullen als geklasseerde gebouwen ook verlicht worden met leds. Op 9 plaatsen worden ook kastjes voorzien waarop kerstverlichting kan worden aangesloten. De kosten voor openbare verlichting worden geraamd op 39.726,78 euro, de aansluiting groot vermogen op het laagspanningsnet wordt op 38.942,40 euro gepland. De kerstverlichtingsinstallaties en de verlichting aan de gebouwen van vzw Stimul en Sint-Martinuskerk zouden samen 106.278,25 euro kosten.

(TGM – Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier