Klassieke muziekvoor fijnproevers

De Koksijdse pianist George Tyriard (Foto LD) © (Foto LD)
Redactie KW

In de paasvakantie presenteert de Dienst Cultuur van De Panne de negentienjarige pianist George Tyriard. Op zaterdag 12 april speelt hij de beroemde sonate ‘Appasionata’ van Ludwig van Beethoven en samen met violiste Joke Van Tilborg vertolkt hij de eerste vioolsonate van Johannes Brahms.

George Tyriard groeide op in De Panne en Koksijde. Als achtjarige begon hij in de Academie voor Muziek en Woord heel onopvallend muziek te leren. Hij studeerde jarenlang piano bij Diony D’haenen en behoorde ook tot de vioolklas van Sabine Leroy, tot de keuze voor één instrument zich opdrong. De jonge Tyriard zette de pianostudie verder bij enkele privéleraren en liet zich daarna inschrijven in de MA’GO te Antwerpen, de muziekacademie van het gemeenschapsonderwijs, waar hij pianoles kreeg van Heidi Hendrickx. Toen George Tyriard tot het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen werd toegelaten moest hij de muziekstudie nog combineren met het laatste jaar humaniora in het Immacalata-instituut te De Panne. Tegenwoordig studeert George voltijds in Antwerpen, waar hij een kamer betrekt bij familieleden.

Recital

Wie een concert van deze beloftevolle pianist uit eigen streek wil bijwonen kan op zaterdag 12 april om 20 uur terecht in de Gemeentelijke Feestzaal van De Panne. Het solorecital omvat de tweede pianosonate van Alexander Scriabin en de sonate ‘Appasionata’ van Beethoven. Vervolgens musiceert George Tyriard met Joke Van Tilborg, een violiste uit het Antwerpse. Samen vertolken zij de sonate voor viool en piano nr. 1 van Brahms. De toegang tot dit voortreffelijke concert bedraagt slechts 6 euro in voorverkoop, aperitiefje inbegrepen, en de kaarten zijn te verkrijgen bij de Dienst Toerisme van De Panne. Reserveren voor het recital kan via 058/42 18 18.

(Luc Dewaele)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 4 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier