Kiwanis schenkt desktops aan Het Palet

De mensen van Kiwanis bij de schenking van de computers. © GVZ
Redactie KW

Serviceclub Kiwanis schenkt 10 desktops aan Het Palet, de sociale culturele vormingsdienst van vzw Groep Ubuntu in Zwevegem. De computers zullen ingezet worden om mensen met een beperking te helpen.

De vzw Groep Ubuntu is een organisatie die personen met een beperking ondersteunt in het zuiden van West-Vlaanderen. Onderdeel van de werking is de sociale culturele vormingsdienst Het Palet. “Met aangepaste methodische en inhoudelijke ondersteuning, proberen we in te spelen op diverse vormingsnoden van personen met een beperking. Zowel sport, spel, creatieve en expressieve workshops, en lerende activiteiten behoren tot ons aanbod”, vertelt Rudy Deschynck.

Het Palet wil ook cliënten en hun netwerk warm maken en ondersteunen in het digitale tijdperk. Men investeerde daarom heel wat tijd in de ontwikkeling van een intranet, een interne website, die de naam Gummie kreeg. De GU staan voor Groep Ubuntu, de MM voor multimedia, de I voor intranet en de E komt van eenvoudig te bedienen.

Momenteel zijn er binnen vzw Groep Ubuntu ongeveer 50 mensen die gebruik maken van Gummie. “We willen dit aantal verder uitbreiden en daarom inzetten op vorming. Vandaar dat we gelukkig zijn met de schenking van de plaatselijke Kiwanis-afdeling van 10 computers.”

(GVZ – foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier