Kippenpark maakt van Krottegem Kippegem

Er was heel wat volk bij de voorstelling van het project, vooral het pop up park kon op veel bijval rekenen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sinds deze week is het kippenpark op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt afgewerkt, zo is Krottegem voortaan ook een beetje Kippegem.

Kippegem is een vrijwilligersproject met de bedoeling om Krottegem en dan vooral de Onze-Lieve-Vrouwemarkt wat groener te maken. “Enerzijds maakten we van het grasplein achter het standbeeld op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt een groot kippenpark, waar acht kippen hun nieuwe thuis vonden”, aldus Patricia Carron, een van de bezielers van het project. “De kippen worden verzorgd door de vrijwilligers van Kippegem. Dagelijks komt er iemand langs om de kippen te voorzien van water en eten en om de ren proper te houden.”

“Anderzijds wilden we aansluitend op de kippenren een aangename zitruimte creëren, zodat het vergroenende apsect aanvullend een sociale functie kreeg. De zitruimte is volledig openbaar en vrij te gebruiken om te picknicken, spelen, vergaderen, aperitieven, enz. Hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe fijner.”

Het pop up park neemt acht parkeerplaatsen in en blijft zeker staan tot eind oktober 2015. Daarna worden de parkeerplaatsen opnieuw beschikbaar voor wagens.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier