Kip Kivu in Kachtem

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Emelgemse familie Spillebeen-Azou Kip Kivu. © GF
Redactie KW

Zaterdag 19 november belooft het opnieuw gezellig druk te worden in ‘t Sok in Kachtem. Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Emelgemse familie Spillebeen-Azou Kip Kivu. Een benefietetentje ten voordele van Mama Kivu, dat zich inzet voor betere levensomstandigheden in Oost-Congo.

Elien Spillebeen trok in 2008 voor het eerst naar Oost-Congo. Intussen kwam ze er al een paar keer terug en zet ze zich met Mama Kivu belangeloos in voor de situatie van de vrouwen. Die hebben het vaak niet gemakkelijk. “Mama Kivu helpt op verschillende manieren”, zegt Elien Spillebeen, die sinds een paar jaar in het Gentse woont. “Anno 2016 lijkt het misschien een beetje vreemd, maar vrouwen hebben het nog altijd erg moeilijk in Oost-Congo. Met Mama Kivu proberen wij meisjes, die vaak het slachtoffer zijn van geweld, schoolbeurzen aan te bieden. Op die manier tekenen ze voor een betere toekomst. Daarnaast zorgt FEPSI, het centrum voor slachtoffers van seksueel geweld, voor traumaverwerking. We hebben onze voetbalcompetitie, er is het doorgangshuis Maison Ngulo en een naaiatelier dat voor jobs zorgt. Stuk voor stuk initiatieven die de moeilijke situatie van de Oost-Congolese vrouwen moet verbeteren.”

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Elien nu, met de hulp van de werkgroep, Kip Kivu. “Ik kan in de werkgroep rekenen op tal van helpende handen. Mijn ouders Geert Spillebeen en Viviane Azou staan altijd klaar om een handje toe te steken, maar ook mijn tante Liliane Azou, mijn zus Lisa Spillebeen en tal van Izegemse vrienden steken graag de handen uit de mouwen. Daar ben ik uiteraard erg blij om. Onze benefietavond heeft dit jaar opnieuw plaats in ‘t Sok in Kachtem. We starten om 18 uur en iedereen is welkom om heerlijke kip te smullen”, weet ze. “De opbrengst van de avond gaat integraal naar de vrouwen in Oost-Congo. We hopen dus dat we hen een mooi bedrag kunnen overhandigen, dat zal zeker erg nuttig besteed worden.”

(MVW – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier