Kiosk Rock in Koekelare met sterk Studio Brussel-gehalte

De jeugddienst organiseert voor de 16de keer Kiosk Rock. Op de foto zie je rechtstaand vlnr. Simon Deketelaere, Jelle Vervloet, Sam Dewulf en Renke Staelens Vooraan zittend Carolien Pottier, Noémie Slembrouck, Evelien Denecker, Carole Himpens, Quinten Jacobs, Zoë Derdaele en Anaïs Maes. © Foto Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 24 augustus moeten muziekliefhebbers in Koekelare zijn voor Kiosk Rock. Vier bands, waaronder twee thuisspelers, zullen er het beste zichzelf geven op het Concertplein. “Bij slecht weer vindt het event plaats in Cultuurzaal De Balluchon, maar we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn”, aldus medeorganisator Jelle Vervloet.

Voor de 16de keer organiseert de Koekelaarse jeugddienst Kiosk Rock. Binnen de organisatie nemen Jelle Vervloet en Simon Deketelaere het voortouw.

“Sinds ik in de organisatie zit, heb ik mijn stempel op het evenement willen drukken. Van een avond met vier willekeurige bands zijn we overgeschakeld naar een avond met een sterk Studio Brussel-gehalte. We geven nieuwe groepen de kans hun kunnen te bewijzen, maar maken ook plaats voor bekend talent”, zegt Jelle Vervloet

De aftrap wordt gegeven door de Koekelaarse coverband Just in Case (vroeger: De Koffers). Daarna is het de beurt aan Motsus, tevens een Koekelaarse band die instrumentale polderrock brengt. Met Comet Street en The Lovebirds staan er nog twee groepen uit de regio op het programma.

Headliner SONS

“Die laatste zal de optredens op het zijpodium verzorgen. Zij spelen tussen de andere concerten door. Zo is er ook tijdens het opzetten en afbreken van de andere groepen muziek.”

De headliner is SONS. Deze groep won dit jaar de wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel en mocht hierdoor deze zomer onder andere optreden op Rock Werchter.

“We beginnen eraan om 19 uur en dat meteen met een happy hour. Er zullen ook twee foodtrucks aanwezig zijn voor wie zijn maag voelt grommen. Ten slotte kunnen we enkel hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Indien dit niet het geval is verhuist het hele gebeuren naar Cultuurzaal De Balluchon.”

Het evenement is gratis toegankelijk.

(TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier