Kintie betrokken bij valpartij in Zwevegem

Redactie KW

Zaterdagnamiddag is wielerlegende Marcel Kint van zijn fiets gevallen aan het oud gemeentehuis in Zwevegem.

Het gaat hier wel om de nieuwe reus ‘Kintie’, gemaakt om de wielerlegende te eren. Zaterdagavond zou de reus aan de Sint-Amanduskerk gedoopt worden, maar eerst zou hij door de Otegemstraat trekken. In de voormiddag werd het gevaarte opgebouwd. Door de wind zou Kintie het evenwicht verloren hebben op de fiets en kwam hij op straat terecht. De schade bleek op het eerste zicht mee te vallen. Meteen werden de bouwers opgetrommeld om de reus toch nog klaar te krijgen voor de doopplechtigheid.

Dit weekend staat in Zwevegem in het teken van Marcel Kint die op 20 september 100 jaar zou worden. Het hele weekend loopt er een tentoonstelling rond Kint in het oud gemeentehuis, er is de creatie van de reus en maandag wordt dan nog de Grote Prijs Marcel Kint, een wielerwedstrijd voor beroepsrenners, gereden.

Marcel Kint, ook wel de ‘Zwarte Arend’ genoemd, is de langst regerende wereldkampioen wielrennen. Hij haalde de titel in het Nederlandse Valkenburg in 1938 maar door de oorlog werd er tot in 1946 geen wereldkampioenschap meer georganiseerd. Daarnaast won hij ook heel wat klassiekers en enkele ritten in de Ronde van Frankrijk. Marcel Kint overleed in maart 2002.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier