Kings of Golf halen 14.200 euro op voor goed doel

Redactie KW

Ruim 2.000 golffanaten zakten zondag onder een heerlijk zonnetje af naar het prachtige parcours van de Royal Zoute Golf Club voor de tweede editie van Kings of Golf by Optima.

Eén week na de overwinning van het Europese team op de Ryder Cup tekenden Olazábal, Torrance en Jiménez, samen met Belgian Bomber Nicolas Colsaerts, present op het unieke exhibitietoernooi. Samen haalden ze 14.200 euro op voor het goede doel.

Zondagvoormiddag sloegen de spelers samen met burgemeester Leopold Lippens een balletje vanop de dijk richting zee. Winnaar van deze ‘longest drive’ golfstunt was de Spanjaard José Maria Olazábal, die met een afstand van 263 meter alvast de eerste 1.000 euro ophaalde voor het Belgian Kids’ Fund.

Kings of Golf halen 14.200 euro op voor goed doel


Maar de grote bedragen lagen te rapen op het toernooi zelf waar in duo werd gespeeld. De Schot Sam Torrance werd samen met Miguel Ángel winnaar van de tweede editie van Kings of Golf by Optima. Torrance haalde maar liefst 4.800 euro op voor Missing Children Europe terwijl zijn partner Jiménez 3.900 euro voor vzw Jeronimo inzamelde. Nicolas Colsaerts en José Maria Olazábal haalden respectievelijk 3.000 euro voor de Mucovereniging en 2.500 euro voor het Belgian Kids’ Fund op.

In oktober 2015 komt er in Knokke-Heist alvast een derde editie van de Kings of Golf.

(DM – Foto’s DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier