Kinderopvang De Sterrenhemel in Poperinge moet sluiten na klachten van verwaarlozing

Redactie KW

Het Ieperse parket is bezig met een onderzoek, maar de onthaalmoeder ontkent de feiten.

Kinderopvang De Sterrenhemel langs het Vroonhof in Poperinge is gesloten. Enkele ouders hebben klacht ingediend bij de politie en kinderopvangdienst Felies wegens onder meer kinderverwaarlozing en slagen en verwondingen van één van de twee onthaalmoeders.

De Sterrenhemel was pas open sinds begin dit jaar, toen twee onthaalmoeders beslisten om samen een kinderopvang op te starten. Vorige week heeft een van de twee onthaalmoeders de ouders van de kinderen ingelicht dat er dingen gebeurd zijn onder toezicht van de andere vrouw, die niet door de beugel konden.

Kinderopvang De Sterrenhemel in Poperinge moet sluiten na klachten van verwaarlozing

De Sterrenhemel in Poperinge.
© Foto MD

Verschillende ouders hebben meteen klacht ingediend en de vergunning van de kinderopvang is ingetrokken. Daardoor moesten de ouders van 12 kinderen op zoek naar een andere kinderopvang. Nog niet voor elk kind is een nieuwe opvangplaats gevonden. Het onderzoek is in handen van het Ieperse parket, maar dat heeft nog geen initiatief genomen. De lokale recherche is bezig met de betrokkenen te verhoren, maar de aangeklaagde onthaalmoeder ontkent tot dusver de feiten.

(JL)