Kinderkankerfonds UZ Gent blijft een sterke drijfveer voor Doris Dorné uit Nieuwpoort

Op vraag van velen is er een vierde reeks troostkaarten beschikbaar van Doris Dorné. © IV
Redactie KW

Het gekregen vertrouwen, de groeiende waardering en erkenning voor haar werk motiveren Doris Dorné en houden haar pen schrijvende.

Pen en papier werden na het sterven van Benjamin, haar jongste, een hulpmiddel om te overleven voor Doris Dorné. Een uitlaatklep voor haar immens verdriet, een middel om het fonds dat haar zo na aan het hart ligt daadwerkelijk te steunen. Naast acht bundels verschenen ook drie reeksen troostkaarten waarvan de opbrengst integraal naar het Kinderkankerfonds UZ Gent ging. De boekjes leverden 55.000 euro op en de drie reeksen troostkaarten zorgen voor 7.000 euro op de rekening van het goede doel. De dichtbundels zijn niet meer beschikbaar, maar de poëzie verschijnt sinds begint deze maand op haar blog en kan misschien op die manier een beetje steun zijn voor wie er nood aan heeft.

Goede voornemens indachtig bij de start van 2016, is er nu op vraag van velen een vierde reeks troostkaarten beschikbaar. Tien kaarten met verschillende teksten in een zacht, troostend jasje. Verdriet hoort bij het leven, maar erover praten is dikwijls nog taboe. Een veelzeggend kaartje op moeilijke momenten wanneer woorden hun weg niet vinden, meer hoeft een hart soms niet. De kaarten zijn afzonderlijk of in pakket verkrijgbaar voor 2,5 euro per stuk met eventuele verzendingskosten. Natuurlijk gaat ook deze keer de opbrengst integraal naar het Kinderkankerfonds UZ Gent, dat prachtwerk verricht met de gekregen fondsen.

Bewijsbrief

Doris Dorné wil erop wijzen dat het Kinderkankerfonds UZ Gent nooit leurt van deur tot deur of telefonisch contact opneemt voor de verkoop van een of ander product. Wie zich uitgeeft als vertegenwoordiger van het fonds moet altijd een bewijsbrief met het kinderkankerlogo kunnen tonen, ondertekend door prof. dr. Yves Benoit, de voorzitter van het fonds.

De nieuwe troostkaarten zijn te verkrijgen bij de bloemenzaken Cinderella in Nieuwpoort en De Groene Hoek in Oostduinkerke of bij Doris Dorné in de Elf juliwijk 6. Info op 0489 39 30 69.

(DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier