Kinderen van kermiskramers op Meifoor volgen les in mobiele school

Schepen Hilde Decleer ging langs in de mobiele school. © Foto SR
Redactie KW

Kinderen van de foorkramers op de Meifoor in Brugge konden tijdens weekdagen terecht in een mobiele school. De Meifoor loopt nog tot en met zondag.

De mobiele kermisschool werd in 2006 in gebruik genomen en destijds officieel geopend door prins Laurent. De voorbije weken stond ze in Brugge voor de Meifoor. Ze stond opgesteld ter hoogte van Bombardier. “Onze kleuters kunnen op de kaart aanduiden waar wij al overal geweest zijn”, zegt juf Annick Eydiers. “Zo stonden wij eerder in onder meer Kortrijk, Gent en Leuven. En na zondag verhuizen we naar Borgerhout voor de Sinksenfoor.”

“In Brugge moest ik dagelijks instaan voor de opvang van zeven kindjes”, vervolgt de juf. “De dag start hier om 9.30 uur, omdat de foorreizigers vaak nog tot laat moeten werken ‘s avonds, en eindigt om 15 uur. Onze mobiele school heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ze leren het Nederlands en omdat kinderen van de eerste tot de derde kleuterklas samen zitten, hebben ze vaak al een voorsprong op de andere kinderen wanneer ze in de lagere school terecht komen.”

(SR-foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier