Kinderen kleuren verjaardag senioren in Roeselare

Deze week gingen de kidneren van Kidz op bezoek in woonzorgcentrum Sint-Henricus. © (Foto SB)
Redactie KW

Het Zorgbedrijf lanceert een uniek concept waarbij de activiteiten van de kinderen uit de kinderopvanginitiatieven worden afgestemd op die van de bewoners van de woonzorgcentra.

De senioren in het woonzorgcentrum Sint-Henricus kregen maandag een grote groep kinderen van het nabijgelegen kinderopvanginitiatief KIDZ over de vloer. De kinderen hadden verjaardagskaarten mee voor het drietal dat deze maand jarig is en met een dansje op een liedje van meidengroep K3 kregen ze ook de enthousiaste senioren aan het dansen. “Elke dag activiteiten bedenken om peuters, kleuters en kinderen creatief bezig te houden is niet altijd even gemakkelijk. We merkten dat het mogelijk was om linken te leggen tussen de activiteiten van onze drie kinderopvanginitiatieven en onze vier woonzorgcentra”, aldus OCMW-voorzitter Bart Wenes (CD&V).

Zorgbedrijf Roeselare creëerde een platform dat de kinderbegeleidsters inspireert om bijvoorbeeld verjaardagskaarten te maken voor een bewoner van het rusthuis of om bijvoorbeeld een toneelstukje in elkaar te steken om een oudere een hart onder de riem te steken.

Het inspiratieplatform geeft niet alleen kinderen ideeën om op een creatieve manier iets te betekenen voor anderen. Het platform kan ook ouderen in contact met andere mensen brengen. “Het werkt in beide richtingen. Bewoners van het woonzorgcentrum of klanten van het dienstencentrum kunnen bijvoorbeeld suggesties vinden om kinderen uit onze kinderopvang te helpen. Ik denk daarbij aan het voorlezen van een verhaaltje”, aldus Kathya Hoorelbeke van het Zorgbedrijf. Het initiatief wordt positief onthaald, zowel door de senioren als door de jongeren. “De kaart die ik van de kinderen kreeg zal ik alvast inkaderen”, aldus Roger Depoortere die eind deze maand 77 wordt.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier