Kinderdagverblijf pakt uit met opvang op oudejaarsnacht

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het kan een oplossing zijn voor ouders die een stapje in de wereld willen zetten en die geen babysit (meer) vinden.

De kinderen van kinderopvang Drommels verheugen zich al op oudejaarsnacht. We zien ook v.l.n.r. kinderverzorgsters Bronwyn Verhaeghe, Floor Bogaert, Femke Uyttenhove en Eliene Verbrugge. (Foto Ronny Neirinck)
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Alle jonge ouders zullen het wel herkennen: nu oudejaarsavond nadert, stromen de uitnodigingen en de voorstellen voor leuke feestjes binnen. Alleen… de kinderen zijn echt nog te klein om mee te gaan, maar de vertrouwde babysit wil zelf een stapje in de wereld zetten en ook oma en opa feesten al eens graag… Gelukkig zijn er steeds vaker initiatieven die zorgen voor oudejaarsopvang, zoals ook het kinderdagverblijf Drommels in Pittem.

Drommels pakt dit jaar voor de eerste keer uit met opvang tijdens oudejaarsnacht. “Ik vind oudejaarsavond eigenlijk lang niet zo speciaal en de mensen zijn er enorm door geholpen, dus offer ik mijn oudejaarsnacht met plezier op”, zegt Eliene Verbrugge. “Het is niet zo dat ik niet van feesten hou, maar ik feest dan wel eens een andere avond. Dat hoeft voor mij niet per se op die oudejaarsavond. We denken er trouwens aan om een beurtrol in te voeren, met elk jaar een andere collega die haar nacht opoffert.”

Voor oudejaarsavond zijn al elf kinderen ingeschreven.

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen