Kinderdagverblijf Nijntje uit Wervik verkocht aan Solidariteit voor het Gezin

Redactie KW

Op die manier blijft het kinderdagverblijf toch voortbestaan.

Het kinderdagverblijf Nijntje op de hoek van de Ommegang- en Ooststraat in Wervik is verkocht aan Solidariteit voor het Gezin en blijft zo verder bestaan. De stad zorgde mee voor het behoud van 45 kinderopvangplaatsen in Wervik. “De huidige uitbaters van Nijntje hadden in alle stilte aangekondigd te willen stoppen met hun kinderopvang“, aldus schepen van Gezin Ann Degroote (Open VLD).

“Onder meer de vele regeltjes van de Vlaamse overheid om een kinderdagverblijf uit te baten, bepaalden hun keuze om er mee op te houden. Daardoor zouden meer dan veertig kinderopvangplaatsen in het gedrang komen. Heel wat jonge gezinnen met kinderen zouden daardoor in de problemen komen. Er werd bij de stad een eerste keer in september vorig jaar aangeklopt om mee te zoeken naar een mogelijke oplossing om deze plaatsen te redden.”

De stad is niet bij de pakken blijven zitten en heeft haar verantwoordelijkheid genomen. Het gaat immers om het grootste kinderdagverblijf van de Tabaksstad. De crèche in Wervik wordt het tiende kinderdagverblijf voor Solidariteit voor het Gezin en het eerste in onze provincie.”

“Onze huidige kinderdagverblijven situeren zich voornamelijk in Oost-Vlaanderen en Brussel”, aldus Ingrid De Meerleer directeur kinderzorg bij Solidariteit voor het Gezin. “De laatste jaren hebben we heel wat expertise opgebouwd en we zijn dan ook zeer verheugd om nu ook in Wervik kinderopvang te kunnen aanbieden aan gezinnen.”

Het was voor de uitbaters Greet Cardoen en haar echtgenoot Wim Vanneste uit Roeselare heel belangrijk dat die kwaliteit voor de kinderen en hun ouders gegarandeerd blijft. De jonge gezinnen kunnen verder bij Nijntje terecht voor de dagopvang en naschoolse kinderopvang van hun kinderen. “De overname gaat in vanaf november”, zegt Wim. “Er zijn momenteel zes zelfstandige medewerkers, mijn echtgenote inbegrepen. Greet had het personeel eerder ingelicht dat ze sowieso vanaf januari zou stoppen.”

“Na twintig jaar een kindercrèche is het voor mij genoeg geweest”, aldus Greet. “Ook al door de wetgeving wordt het moeilijker en moeilijker. Daarbij komt dan ook nog eens de administratie.”

(EDB/Foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier