Kinderafdeling in ziekenhuis van Veurne steekt voortaan in een Plopsa-jasje

Redactie KW

De jonge Marie Breemeersch mocht woensdag het lintje doorknippen in de gloednieuwe kinderafdeling van het AZ Sint-Augustinus in Veurne. Dat is in een Plopsa-jasje gestoken.

De afdeling pediatrie in het ziekenhuis van Veurne was aan vernieuwing toe. De Plopsa Group en de ziekenhuisdirectie sloegen de handen in elkaar en op 13 april stond een bende kinderen met glunderende oogjes te popelen om een kijkje te mogen nemen, samen met Kabouter Plop, Maya de Bij en Wickie de Viking.

“Geen commercieel plakboek”

Kinderafdeling in ziekenhuis van Veurne steekt voortaan in een Plopsa-jasje

De decoratie met Plopsafiguren van een ouder initiatief van JCI Veurne-Westkust was gedateerd. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group vond ook dat het tijd was om de ruimere regio rond de Plopsa-vestiging wat meer actieve ondersteuning te geven. “Er werd positief gebrainstormd met JCI en met het ziekenhuis, om samen te investeren op een structurele manier. Maar, een ziekenhuis is geen pretpark en mag geen commercieel plakboek worden. Wij kunnen er wel mee voor zorgen dat voor kinderen in een moeilijke periode hun verblijf een beetje aangenamer wordt gemaakt.”

“We zien alleen maar blije gezichten”

Samen met de Studio 100-figuren trok het hele kindergezelschap naar de kinderafdeling, waar na de verwelkoming door de CEO van de Plopsa Group en een bedanking van Bert Cleuren, verpleegkundig directeur van het ziekenhuis, Marie Breemeersch, het dochtertje van een ziekenhuismedewerker, het rode lint officieel mocht doorknippen, onder de goedkeurende blikken van directeur Lieven Vermeulen, burgemeester Peter Roose en dokter An-Sophie Moring, diensthoofd pediatrie.

Mieke Malfait, hoofdverpleegkundige, reageert tevreden. “Het project is amper een week of twee klaar, maar we zien alleen maar blije gezichten, zowel van de ouders als van onze patiëntjes. Alle kamers zijn leuk aangepakt, allemaal met een ander Studio-100 thema. Voor de kinderen is dit ook erg herkenbaar. De frisse kleuren zorgen voor een vrolijke noot tijdens hun opname.”

Met Bumba en Wickie op de foto

Kinderafdeling in ziekenhuis van Veurne steekt voortaan in een Plopsa-jasje

Na de officiële opening kregen de aanwezige kinderen van het ziekenhuispersoneel de gelegenheid om met Bumba en Wickie te poseren voor de foto. Daarna verzamelden alle kinderen met een kleurige ballon op de trappen van het ziekenhuis en gaf de directie het startschot om alle ballonnen op te laten.

(MVDP – Foto’s MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier