Kind en Gezin onderzoekt werkomstandigheden Brugse crèche na klachten ouders

© MM
Redactie KW

Kind en Gezin is een onderzoek gestart naar de werkomstandigheden in kinderopvang Baby Garden langs de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels. Verschillende ouders klaagden over een gebrek aan kinderbegeleiders om voor hun kind te zorgen.

Uit een onverwachte inspectie is gebleken dat er effectief onvoldoende begeleiders aanwezig waren om een goede en veilige werking te kunnen garanderen, bevestigen ze bij Kind en Gezin. Voorlopig mag de crèche – onder voorwaarden – wel openblijven. Zo moest de leiding beloven dat er vanaf vrijdag wél voldoende kinderbegeleiders aanwezig zullen zijn. Toch tillen ze bij Kind en Gezin zwaar aan de zaak. Bij Baby Garden vangen ze kinderen tussen de 0 en 3 jaar op, één van de meest kwetsbare categorieën die de meeste zorg en aandacht nodig hebben. Ook op vlak van veiligheid.

Vrijdag opnieuw open

Vanaf negen kinderen moeten er minstens twee kinderbegeleiders aanwezig zijn. In de crèche vingen ze vaak veel meer kinderen op zonder extra begeleiding te voorzien. Ontoelaatbaar, vinden ze bij Kind en Gezin. In eerste instantie ging onder de ouders het gerucht dat de crèche voor onbepaalde tijd verplicht zou gesloten worden. Dat spreekt Kind en Gezin nu dus tegen, zolang aan de voorwaarden wordt voldaan. Vrijdag gaat de crèche weer open. Al trokken heel wat ouders al hun conclusies en zochten ze een andere oplossing voor de opvang van hun kind. Gisteren waren nog amper kinderen te bespeuren in de opvang. De situatie zou ook al lange tijd aanslepen. Kind en Gezin benadrukt dat ze de zaak verder zullen onderzoeken. Het krijgt daarbij absolute prioriteit. Waarschijnlijk zal de volledige werking van de crèche nu volledig onderzocht worden. Wie problemen ondervindt om ander opvang te vinden, kan terecht bij het Loket Kinderopvang op het nummer 050 47 55 14 of het e-mailadres loket@kinderopvangbrugge.be.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier