KIDZ is nieuwe naam van kinderopvang Zorgbedrijf Roeselare

Pedagogisch stadmedewerker Viki Corvelyn, OCMW-voorzitter Geert Depondt en directeur kinderzorg Cynthia Bogaerts tussen enkele kinderen. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De kinderopvang van het Zorgbedrijf Roeselare gaat vanaf nu als KIDZ door het leven. Er worden buurtgerichte opvangpools opgericht en er komt één centrale werking voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

De nieuwe naamgeving KIDZ moet voor een duidelijker overzicht van de verschillende diensten van de kinderopvang zorgen. Naast de nieuwe naam en bijhorend logo worden buurtgerichte opvangpools opgericht. “Hierbij wordt de traditionele werking van de groepsopvang baby’s en peuters op termijn samengebracht met de groepsopvang voor schoolgaande kinderen in Roeselare, Rumbeke en Beveren”, aldus directeur kindzorg Cynthia Bogaerts.

In september 2016 moet dit in Rumbeke al een feit zijn, wanneer de promotiebouw van basisschool De Vlieger afgewerkt zal zijn. In Roeselare en Beveren staat de feitelijke samenvoeging ook op de planning. “In Roeselare zal dat in de Gasthuisstraat zijn. Het pand langs de Kokelaarstraat zal op termijn, samen met de CVO-site, verkocht worden door de stad.”

Door het oprichten van de opvangpools kunnen medewerkers ook aan een specifieke pool toegewezen worden. “Daar zullen er verschillende shiften gecreëerd worden, kunnen er fulltime-contracten aangeboden worden en vallen de moeilijkere uren deels weg. Er zal gewoon efficiënter gewerkt kunnen worden.”

KIDZ zal in Roeselare bestaan uit De Speelboot, Bloemenhove, ‘t Zonneke en De Speelvogel. In Rumbeke vervangt het Pinochio, De Nestel en De Speelvogel en in Beveren neemt KIDZ de plaats in van De Beverboot en De Speelvogel Beveren. Er zal ook worden samengewerkt met onthaalouders, die eveneens het KIDZ-logo zullen hanteren.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier