Kiany gezond en wel teruggevonden in station van Eindhoven

04/02/15 om 12:00 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Kw

Dat bevestigde de Cel Vermiste Personen van de federale politie woensdagochtend.

Kiany gezond en wel teruggevonden in station van Eindhoven

Het zestienjarige meisje was sinds vorige week vrijdag spoorloos. Dinsdag meldden het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge, en de Cel Vermiste Personen nog dat Kiany vrijdagochtend van Brugge naar Brussel spoorde en opgemerkt werd op camerabeelden.

Uit die camerabeelden, die de federale gerechtelijke politie onderzocht, bleek dat de vermiste scholiere Kiany V. vrijdagochtend aan de voorkant van het Brugs station uit de bus stapte en naar de perrons liep, waar zij de trein richting Brussel nam. "Het verbaast ons", zei stiefvader Mario Busselot dinsdag. "We zitten ons suf te piekeren en vragen ons af wat Kiany bezielde om naar Brussel te sporen. Ze kent niemand in Brussel."

Verhoord door federale politie

Volgens Frank Demeester, persmagistraat bij het parket Brugge, hebben de veiligheidsdiensten van het station van Eindhoven het meisje opgemerkt en de politie verwittigd. Die heeft Kiany geïdentificeerd en de link gelegd met de verdwijning. Kiany stond internationaal geseind. Kiany verkeert in goede gezondheid en is inmiddels overgebracht naar Brugge, waar ze momenteel verhoord wordt door de federale politie. Die wil nagaan wat ze de voorbije dagen uitgespookt heeft, wat de reden voor haar verdwijning was en met wie ze contact had. Of het meisje terug naar huis mag of in een jeugdinstelling opgenomen wordt, hangt af van hetgeen zij vertelt aan de politie.

Frank Demeester van het parket vraagt de familie van het minderjarig meisje nu met rust te laten, zodat die in alle sereniteit de gebeurtenissen kan verwerken.

(SVK/Belga/FV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!