KFC Marke start voetbalploeg voor kinderen met beperking

Redactie KW

Op woensdagavond 2 maart werd de nieuwe G-voetbalclub van Marke voorgesteld in het Kortrijkse stadhuis. Peter en meter van het project zijn Jean-Marie Pfaff en Justine De Jonckheere.

Een G-voetbalploeg is bedoeld voor kinderen met een beperking. Bezieler is Markenaar Dave Vanhoutte, zelf ook papa van een zoontje met een beperking. “Ik wil er echt voor gaan en ben ervan overtuigd dat dit een mooi project kan worden”, zegt Dave. KFC Marke geeft het initiatief mee vorm. “Als voetbalclub hebben we een sociale functie. G-voetbal past perfect in onze strategie rond motivatie, beleefdheid, discipline en respect voor anderen. We hopen op een geslaagde en langdurige samenwerking“, luidt het bij KFC Marke.

“Uitlachen is uit den boze”

G-voetbal Marke heeft ook een meter en peter: ex-topkeer Jean-Marie Pfaff en voormalig Miss België Justine De Jonckheere. Pfaff zei tijdens de voorstelling dat kinderen met een beperking gerespecteerd moeten worden. “Uitlachen is echt uit den boze. In onze maatschappij leven mensen tussen elkaar, ook in de sport is dat zo, al gaat eigenbelang nogal dikwijls voor.” Pfaff vertelde er meteen bij dat hij niet zomaar 140 km had gereden van Brasschaat naar Kortrijk.Ik wil mee denken en horen wat we zullen doen met onze maatschappij. Deze kinderen verdienen een schouderklopje. Daarom ben ik hier en hielp ik ook mee zoeken naar sponsors.” Ook de meter van G-voetbal Marke, Justine De Jonckheere zal supporteren. “Kinderen liggen me na aan het hart”.

Senator en woordvoerder van Cercle Brugge Pol Van Den Driessche die in zijn jeugd nog mensen met een beperking begeleidde, vindt dat het voetbal iets moet terugdoen voor de samenleving. Hij was vroeger jeugdscheidsrechter bij G-ploegen en weet dat het enthousiasme daar echt is. “Die jongeren spelen voor en met elkaar.”

(EDB/foto JVGK)