KFC Mandel United speelt vanaf seizoen 2019-2020 in Izegem

© (Foto VADU)
Redactie KW

De kogel is nu ook officieel door de kerk. KFC Mandel United en stad Izegem hebben een schriftelijke overeenkomst getekend rond de toekomstige locatie van de fusieploeg. De voetbalploeg engageert zich om de volgende tien seizoenen op Izegemse bodem te spelen.

De Izegemse burgemeester Bert Maertens (N-VA) bracht het nieuws van de getekende overeenkomst als uitsmijter op de gemeenteraad van dinsdagavond. Hij is blij dat alles nu officieel is. “Ik heb ook nooit getwijfeld aan de goede afloop van dit dossier”, vertelt hij. “In nauwe samenspraak met de stad werd toegestaan dat de ploeg nog één seizoen langer in Ingelmunster kon spelen, maar vanaf het seizoen 2019-2020 komen ze voor minstens tien seizoenen naar Izegem. Er is weliswaar een capaciteitsprobleem qua veldbezetting voor de jeugd, maar de bedoeling is dat die knoop begin volgende legislatuur zo vlug mogelijk ontward wordt. Er is alvast de intentie om een kunstgrasveld bij te leggen, ook omdat je een gewoon grasveld vaker moet laten rusten en het dan dus niet bespeelbaar is. Dat kan op de site Krekel-Zuid zijn, maar evengoed in Emelgem. We zijn alvast blij met deze oplossing. Onze grootse bekommernis was om geen jonge spelertjes uit de boot te laten vallen en we engageren ons om ons daar aan te houden.”

Bij KFC Mandel United zijn ze eerder karig met commentaar. “We hebben de overeenkomst die eind december gemaakt is enkel geofficialiseerd”, aldus voorzitter Paul Seynhaeve. “Verder heb ik daar weinig of niks aan toe te voegen. Ik heb de indruk dat van een non-event een event gemaakt wordt.”

De Ingelmunsterse burgemeester Kurt Windels ziet Mandel United straks verdwijnen, maar kan zich aan ander nieuws optrekken. “Er zijn al eerste gesprekken geweest om een nieuwe voetbalploeg in Ingelmunster op te richten”, vertelt hij. “Dat is voor ons nu het voornaamste: dat er gegarandeerd voetbal onder de kerktoren mogelijk blijft. Dat Mandel United verdwijnt is spijtig, maar er staat dus al een nieuw initiatief in de steigers.”

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier