KFC Izegem krijgt straks kunstgrasveld en nieuwe tribune, ook de atletiekpiste wordt vernieuwd

Schepen Kurt Grymonprez en Patrick Decoster op de atletiekpiste die straks vernieuwd wordt. (Foto Frank)
Redactie KW

Eind maart wordt op de gemeenteraad in Izegem een ontwerper aangesteld om de plannen met Krekel-Zuid in Izegem in een definitieve vorm te stoppen. Zeker is nu wel al dat het huidige terrein 2 het nieuwe hoofdterrein wordt van KFC Izegem en dat er op kunstgras gespeeld zal worden. De atletiekpiste wordt ook helemaal gerenoveerd. Er is 3,8 miljoen voorzien in het budget van deze legislatuur. “En we maken ons sterk dat tegen eind deze legislatuur de plannen ook effectief gerealiseerd zullen zijn,” zegt Sportschepen Kurt Grymonprez.

Een werkgroep met daarin geen politici, maar wel vertegenwoordigers van de stadsdiensten, de sportraad, de atletiekverenigingen en voetbalclub KFC Izegem gingen aan de slag. Ze botsten uiteraard op enkele obstakels, maar al snel waren ze het er eens over dat ‘voetbal’ en ‘atletiek’ uit elkaar moesten getrokken worden.

Er wordt geld voorzien voor de renovatie van de atletiekpiste. Het centraal gelegen huidige eerste terrein zal – eens alles gerealiseerd is – niet meer door KFC Izegem worden gebruikt. Er zal wel enkele keren per jaar nog American Football gespeeld worden. De tribune blijft (voorlopig) staan en kan dienst bij atletiekevenementen. Het huidige sanitair onder de tribune wordt dan gebruikt als opbergruimte.

Polyvalente sportzaal

Op terrein 2 – op de hoek van de Burgemeester Vandenbogaerdelaan en de Rijksweg – komt straks het nieuwe hoofdveld voor KFC Izegem. “Dat wordt in kunstgras aangelegd, zo kan het maximaal benut worden om op te spelen, maar ook om op te trainen.”

De oude turnhal gaat tegen de vlakte. Langs de ene kant komen er kleedkamers, met daarboven een tribune en kantine. Aan de andere kant blijft er ruimte voor een polyvalente sportzaal en sanitair voor de recreatieve lopers.

Op maandag 31 maart wordt op de Izegemse gemeenteraard een ontwerper aangesteld.

(WVS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.