Kevin Defieuw eert vader Lieven met uniek receptenboek

Kevin Defieuw. © a-DLO
Redactie KW

Topkok Lieven Defieuw werd eind 2014 getroffen door keelkanker en overleed begin 2015 aan de gevolgen van de ziekte. Enkele jaren na zijn overlijden wil zoon Kevin zijn vader eren met een bundel met recepten voor mensen met slik- en kauwproblemen.

Tijdens zijn behandeling moest Lieven zich behelpen met vloeibaar voedsel. Gezien het beperktere aanbod een zware opdracht voor de man voor wie eten zijn ware passie was. “Ik heb helaas van heel dichtbij meegemaakt wat mensen met slik- en kauwproblemen doormaken”, vertelt Kevin Defieuw. “Zij kunnen enkel eten via een sonde of moeten zich beroepen op vloeibaar voedsel. Heel wat daarvan is kunstmatig. Ik speelde heel lang met het idee om hier iets aan te doen. Eind september vorig jaar besloot ik om het project concreet te maken.”

Bekende chefs

Kevin sprak met heel wat specialisten, trok naar het AZ Jan Palfijn en riep de de hulp in van kok en expert Filip. “Iedereen was mijn idee genegen, maar het moest ook medisch haalbaar zijn. Daar komt Filip te hulp. We zullen bij bekende chefs recepten vragen die hij dan zal omzetten in een vloeibare variant. Let wel, het gaat om haalbare voiding, geen foie gras ofzo.”

Spreekavond

Kevin is ondertussen nog op zoek naar recepten, maar kreeg alvast al de hulp van Sébastien Ververken van Vol Vert in Marke, Matthieu Beudaerts van Table d’amis in Kortrijk en de broers Boxy. Om het project te financieren organiseerde schepen Defiew op donderdag 27 april een spreekavond met CD&V-voorzitter Wouter Beke en gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets. Het resterende bedrag zal geschonken worden door Medirest, dat deel uitmaakt van de Copass Group en maaltijd bereidt voor zorginstellingen.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier