Keuken van Hertog Jan is drie keer groter dan de vorige

08/07/14 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Bron: Kw

Grootkeukens Bossuyt bouwde de keuken voor driesterrenrestaurant Hertog Jan in de beschermde middeleeuwse schuur in Zedelgem. Vanaf 22 juli zullen chef Gert De Mangeleers en zijn koks aan de slag zijn in een ruimte van 120 m² of drie tot vier keer groter dan in hun keuken in Sint-Michiels.

De broers Karl en Steven Bossuyt van Grootkeukens Bossuyt in Kuurne stelden trots de gloednieuwe keuken voor. "Het werd een huzarenstukje, want in deze beschermde middeleeuwse schuur moesten de wanden en het plafond vrij blijven. Dat betekent dat alles in de grond moest verankerd worden. Ook de afzuiging gebeurt ondergronds. Die warme dampen worden via een energiecentrale gerecupereerd om als koele lucht weer in de keuken te worden geblazen", vertelt Steven. "Lichtarmaturen en de warmelampen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee