Keuken van Hertog Jan is drie keer groter dan de vorige

08/07/14 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Bron: Kw

Grootkeukens Bossuyt bouwde de keuken voor driesterrenrestaurant Hertog Jan in de beschermde middeleeuwse schuur in Zedelgem. Vanaf 22 juli zullen chef Gert De Mangeleers en zijn koks aan de slag zijn in een ruimte van 120 m² of drie tot vier keer groter dan in hun keuken in Sint-Michiels.

De broers Karl en Steven Bossuyt van Grootkeukens Bossuyt in Kuurne stelden trots de gloednieuwe keuken voor. "Het werd een huzarenstukje, want in deze beschermde middeleeuwse schuur moesten de wanden en het plafond vrij blijven. Dat betekent dat alles in de grond moest verankerd worden. Ook de afzuiging gebeurt ondergronds. Die warme dampen worden via een energiecentrale gerecupereerd om als koele lucht weer in de keuken te worden geblazen", vertelt Steven. "Lichtarmaturen en de warmelampen...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden