Kersverse Miss België Romanie Schotte: “Ik ben geen raciste”

Redactie KW

De kersverse Miss België Romanie Schotte uit Brugge is geen raciste. Dat heeft ze maandag laten weten in een persbericht.

De 19-jarige Schotte werd zaterdag verkozen tot Belgiës mooiste meisje. Maar volgens verschillende media zou Schotte in het verleden racistisch gereageerd hebben op een reactie op een foto van haar op Instagram. De foto dateert van voor de Brugse verkozen werd tot Miss België. Op die foto – een selfie – staart op de achtergrond een zwarte man in de camera. Dit zette een van Schottes volgers ertoe aan om met ‘That Nigga’ te reageren. Schotte reageerde op die reactie met een ‘lachend drolletje’.

Dat lachend drolletje brak Schotte even zuur op. Verschillende media vroegen zich af of de nieuwe Miss België een raciste is. Neen, zo blijkt nu maandagavond uit een persbericht dat werd uitgestuurd door de organisatie van de schoonheidswedstrijd. “Ik sta open voor alle culturen en voor alle mensen. Mijn papa werkt hoofdzakelijk in Afrika, hoe zou ik nu een racist kunnen zijn?”, laat Schotte optekenen in dat communiqué.

Ze benadrukt haar spijt als ze iemand gekwetst heeft en belooft een goede Miss België te zijn.

Intussen loopt er een online petitie, die ijvert voor het ‘ontkronen’ van Romanie als Miss België. Die telt intussen al zo’n 800 handtekeningen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier