Kerstrun Maria ter Engelen in Houthulst

Redactie KW

Op zaterdag 9 december werd in Klerken voor de tweede keer de Kerstrun tvv Maria ter Engelen georganiseerd. Een unieke loopwedstrijd doorheen het heuveldorp, maar ook doorheen de voorziening van Maria ter Engelen en dwars door de Kerstmarkt die in de Grote Zaal van de voorziening doorging.

De Kinderen /ouderrun van 100 meter telde 40 deelnemers, de kidsrun van 500 meter telde 25 deelnemers, voor de kidsrun van 1 km kwamen 19 deelnemers. De Family run mocht 125 deelnemers verwelkomen en voor de Ho Ho Ho run van 7.5 km kwamen 172 mensen deelnemen. Het weer was koud maar zonnig, een ideaal weertje om te lopen. Het parcours was voor velen een verrassing. De heuvels van Klerken zorgen voor een parcours dat constant op en neer gaat. Het lopen door de voorziening was evenzeer bergop lopen, niet altijd het makkelijkste parcours maar toch zeer gesmaakt bij de deelnemers.

Lopers die voor het eerst deelnamen prezen de organisatie, het vlotte verloop en het unieke van het parcours. Het lopen dwars door de kerstmarkt was verrassend: de lopers kwamen van buiten in de kou ineens in de hitte van de Grote Zaal en liepen door een haag supporters naar de finish. Prijs/kwaliteit verhouding is hier zeker gewaardeerd, integendeel voor een dergelijke organisatie mag de prijs gerust wat hoger liggen was de mening van veel lopers. Bezweet maar zeer tevreden werd nog wat nagenoten op de Kerstmarkt.

(AC/foto AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier