Kerstmarkt in Tielt : jenever, glühwein en… organen doneren

De Tieltse kerstmarkt van vorig jaar © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het Sint-Andriesziekenhuis is dit jaar ook present met een stand en biedt de mensen alvast een idee aan voor een goed voornemen voor 2016.

Het programma van de kerstmarkt in Tielt biedt als vanouds voldoende ingrediënten voor een gezellig, winters bezoek. Er is een ‘skimolen’, allerhande animatie en uiteraard kraampjes waar je terecht kan voor originele geschenkjes, warme winterkledij, jenever, glühwein en oliebollen. Maar dit jaar kan je er niet alleen je portemonnee, maar ook je goed hart (of een ander orgaan) laten spreken.

Aan de stad van het Sint-Andriesziekenhuis zal je je immers ook kunnen registreren als orgaandonor, een mooi gebaar waarvoor je anders steevast naar het stadhuis moet. De initiatiefnemers hopen dat heel wat mensen zo’n registratie als een mooi een goed voornemen voor het nieuwe jaar zien. Zo’n registratie bespaart de nabestaanden in een hopelijk verre toekomst een moeilijke keuze en je redt er misschien wel een leven mee.

(FV)

>> Op zaterdag 12 en zondag 13 december kan je terecht aan de stand van het Sint-Andriesziekenhuis op de kerstmarkt in Tielt. Op zaterdag zal de stand bemand zijn van 15 tot 21 uur, op zondag van 14 tot 21 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier