Kerstmarkt en andere evenementen in Brugge krijgen geen extra bewaking na terreurdreiging

De kerstmarkt, volop in opbouw, krijgt geen extra bewaking. © MM
Redactie KW

Er komen geen extra maatregelen in het Brugs stadscentrum na het terreuralarm van dinsdagavond voor de interland België-Japan

“Op dit moment is daar geen aanleiding voor”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). De politie van Brugge stond enkele uren voor de wedstrijd in het Jan Breydelstadion in opperste staat van paraatheid nadat in Brussel een telefoontje was binnengelopen met een dreiging tot aanslag ‘in een Belgisch voetbalstadion’. Omdat er op dat moment enkel in Brugge werd gespeeld, namen de veiligheidsdiensten geen enkele risico. Uiteindelijk bleek van concreet gevaar geen sprake. De match kon gewoon doorgaan.

“De dreiging was bovendien niet concreet tegen Brugge gericht. De enige link was de nationale ploeg die op dat moment in onze stad speelde. Verscherpte veiligheidsmaatregelen komen er voorlopig dus niet“, zegt burgemeester Landuyt. De kerstmarkt die volgende week start zal bijgevolg niet extra bewaakt worden met zwaar bewapende agenten. Ook de beveiliging van andere evenementen blijft zoals het was. Op alle locaties wordt wel – zoals voordien – discreet een oogje in het zeil gehouden.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier