Kerstkramen openen dag te vroeg in Brugge

© SVV
Redactie KW

Donderdagnamiddag waren er al handelaars actief op de kerstmarkt.

Officieel gaat de kerstmarkt in Brugge pas vrijdagavond om 18.30 uur van start. Dit gebeurt met een optreden van Oostkampenaar Sam Van De Caveye, bekend van het VTM-programma ‘The Band’, maar aan sommige huisjes was deze namiddag al koopactiviteit te zien.

IJssculpturenfestival

Voor wie handel drijft in de binnenstad blijft december één van dé topmaanden van het jaar. Dat bevestigt Piet Vanderyse, voorzitter van het Brugs Handelscentrum (BHC). Nu er opnieuw een IJssculpturenfestival op het Stationsplein plaatsvindt, hoopt hij op nog meer volk. “85 procent van de bezoekers van de kerstmarkt komt uit een straal van meer dan vijftien kilometer”, becijfert Vanderyse.

Meer kerstgerelateerd

Naar jaarlijkse gewoonte staan de traditionele kersthuisjes op het Simon Stevinplein en de Markt opgesteld. “Daar vind je respectievelijk 38 en 40 verkoopstanden die aangevuld worden met een handvol kermisattracties. We hebben de handelaars aangemaand om meer kerstgerelateerde producten te verkopen en de huisjes met meer feeërieke kerstversiering aan te kleden. Er is ook beduidend meer groen te zien.” De kerstmarkt loopt in Brugge tot dinsdag 2 januari 2018.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier