Kersthuis Bredene lokt een kleine 1.000 bezoekers

Dennis Pluy neemt zondagavond afscheid van de kerstperiode. © Foto MF
Redactie KW

Het kersthuis van Dennis Pluy in de Prinses Elisabethlaan was de voorbije maanden een echte trekpleister.

Zondag valt het doek over de tweede editie van het ‘in&out’-concept van het Kersthuis Bredene. In 2009 kocht Dennis Pluy zijn huis in de Prinses Elisabethlaan 53. “De totale investering enkel aan verlichting voor binnen en buiten ligt vandaag op zo’n 5.000 euro, randapparatuur en toebehoren niet meegerekend. Het totaal aantal ledlampen voor de binnen- en buitenverlichting schommelt tussen 21.000 en 21.500 ledlampjes“, zegt Dennis Pluy.

Twintig kerstbomen in huis

“Van 2009 tot 2014 was er enkel buitenverlichting. Dit jaar organiseerde ik voor de twee keer een ‘in&out’ waarbij je vrijblijvend kan binnenstappen. Binnen zijn er 20 versierde kerstbomen te bewonderen die versierd zijn met voor 95 procent glazen kerstballen. Het totaal aantal lichtjes blijft geheim omdat er een wedstrijd loopt waarbij je kan raden hoeveel het er zijn. Dit jaar klokken we af op ruim 900 bezoekers en hebben we opnieuw een berg ‘Oscar’s Lukken’ gebakken ten voordele van Make-A-Wish”, klinkt het.

Afscheid van het kersthuis

“Op zondag 15 januari gaan de lichtjes voor de laatste keer branden. Vanaf 16.30 uur is er nog bezoek mogelijk. Om 19.30 uur wordt de cheque met de opbrengst voor Make-A-Wish overhandigd aan een medewerker. Om 20 uur gaat de verlichting voor de laatste keer branden op een speciaal gesynchroniseerd nummer. Iedereen is harte welkom op de officiële afsluiting van de tweede editie van Kersthuis Bredene ‘in&out’. Of ik volgend jaar met een derde editie op de proppen kom? De inspiratie voor de buitenverlichting is er in elk geval, maar Kersthuis Bredene hangt van veel factoren af”, aldus nog Dennis Pluy. (MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier