Kerstcorrida in Deerlijk op een gewijzigd parcours

Secretaris Jim Laevens stelde mee het gewijzigde parcours van de 33ste kerstcorrida voor. © MV
Redactie KW

Voor het eerst in 33 jaar wijzigt het parcours van de kerstcorrida (18 december) essentieel. De lopers rennen langs de brandweerkazerne, door de Ververijstraat en niet meer door de Driesknoklaan.

De parcourswijziging was het belangrijkste dat de organisatoren zondagmiddag tijdens de persconferentie te melden hadden. Voorzitter Tom Valcke: “Wij wilden de Driesknoklaan uit het parcours omdat daar jaar na jaar zeer weinig supporters stonden.”

Secretaris Jim Laevens: “De andere wijzigingen komen er vooral door de werken in het centrum van de gemeente. De Rodenbachstraat wordt tegen dan één bouwwerf. In plaats daarvan loopt men langs de brandweerkazerne en zo is men terug op het parcours in de Hoogstraat.”

De Paanderstraat komt voor het eerst in het parcours om de deelnemers vanuit de Waregemstraat naar de Pikkelstraat te leiden. De jongerenlopen beginnen op zondag 18 december om 13.15 uur en om 14.30 uur worden meer dan duizend lopers verwacht voor de vijf kilometer. Om 15.15 uur start de corrida met naar verwachting ook meer dan duizend deelnemers, over vijftien km. Het parcours is opnieuw verkeersvrij en alle deelnemers ontvangen een shirt. Info op 0470 900 750.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier