Kermisworp in Torhout zet vijf dagen feestvieren in

Om letterlijk en figuurlijk reikhalzend naar uit te kijken: de Kermisworp van zaterdagavond 18 augustus. © Foto JS
Johan Sabbe

Net als de zomervakantie op haar laatste benen begint te lopen, zet Torhout nog een keertje massaal de bloemetjes buiten. Torhout-kermis, zoals dat heet. Vijf dagen feestvieren, op zaterdagavond 18 augustus ingezet met de traditionele kermisworp. Daar kijken de kinderen alvast reikhalzend naar uit.

Die zaterdag wordt de kermis om 19 uur onder de muzikale begeleiding van de harmonie Rhetorika officieel op gang getrokken door de stoet met de prominenten.

Om 20 uur volgt dan vanuit het Huis Bekaert de genoemde kermisworp. Er worden tientallen zakjes met foortickets te grabbel gegooid. De worp lokt elk jaar veel volk naar de Markt, onder wie heel wat jongens en meisjes. De jongsten krijgen trouwens sowieso een plastic bal cadeau.

Aansluitend heeft de tweede editie van Kermiskroegen plaats, een gratis kroegentocht met dertien horecazaken. Die zorgen elk voor een optreden. Wie op een spaarkaart stempels vergaart, kan een gadget of prijs winnen. Te bezoeken: jeugdhuis De Troubadour in de Zuidstraat, Idem Dito op de Markt, Foyer de Brouckere in de ‘s Gravenwinkelstraat, Don Quichotte in de Fraeysstraat, Le Faso in de Hofstraat, Smoking Cue in de Hofstraat, De Sportwereld op de Burg, 2Fish Bar in de Stationsstraat, Foelard op de Markt, Den Tap in de Oostendestraat, Au Pavillon in de Stationsstraat, La Plaza en Vicini op de Markt en De Bruine Kroeg in de Nieuwstraat.

Bierloop en wielrennen

Op kermiszondag 19 augustus van 13 tot 17 uur op en om het stedelijk sportstadion Benny Vansteelant organiseren loopclub Torrac en Badmintonclub Torhout de Kwaremont Run for Fun, een recreatieve bierloop met maximum acht ronden van elk 1,8 km (zie hieronder). Intussen op de Markt en de Burg van de aantrekkelijke kermiskramen genieten, is uiteraard perfect mogelijk. Op maandag 20 augustus worden er trouwens de hele dag kortingen op de foorattracties toegekend.

Op woensdag 22 augustus wordt de kermisvijfdaagse afgerond met tussen 8 en 12 uur een feestelijke markt, om 14.30 uur de wielerwedstrijd voor juniores De Grote Prijs Stad Torhout (gratis toegang met start en aankomst in de Industrielaan) en om 22 uur het kleurrijke vuurwerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier