Kerk van parochie Goede Herder in Torhout wordt binnenkort mogelijk schoolgebouw

Het kerkje van De Goede Herder : grote kans dat het na ruim achtenveertig jaar ontwijd zal worden. (Foto JS) © Johan Sabbe
Redactie KW

Niemand wil voorlopig officiële verklaringen afleggen – noch vanuit de parochie, noch vanuit de Scholengroep Sint-Rembert – maar het staat zo goed als vast dat op zaterdagavond 7 juni de allerlaatste mis in de kerk van de kapelanie De Goede Herder opgedragen wordt.

Deken Frans Verhaeghen ontkent niet dat er na de eerdere sluiting van de kerk van Maria-Assumpta ook met de kerk van De Goede Herder iets te gebeuren staat, maar hij spreekt zich niet formeel over de zaak uit. “Alles is nog in evolutie en het zou onverstandig zijn om nu definitieve dingen te verklaren”, zegt hij. “Ik wil geen voorbarige uitspraken doen.”

Hetzelfde verhaal bij Ann Stael, algemeen directeur van de Scholengroep Sint-Rembert. “Iedereen weet dat we geen klascontainers kunnen blíjven plaatsen”, zegt ze. “Nu staan er twee om de nood aan ruimte op te vangen. We gebruiken al de parochiezaal Sparrenhove voor onder andere de middageters. Het omvormen van de naburige wijkkerk tot klaslokalen kan een oplossing bieden, maar het is niet aan mij om daar beslissingen in te nemen. Het gebouw behoort toe aan de parochie en niet aan ons. Ik onthoud mij namens de Scholengroep Sint-Rembert bijgevolg van commentaar.”

(JS)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier