Kerckstede opent deuren op Dag van de Zorg

Directeur zuster Gerda Callens (rechts op de foto) samen met enkele bewoners van Kerkstede en hun begeleiders in de bakkerij. (Foto JCR) © Joke Couvreur
Redactie KW

Op zondag 20 maart 2016 is het opnieuw Dag van de Zorg. Kerckstede in Oostnieuwkerke is dit jaar ook van de partij op deze dag. De voorziening die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking zet zondag haar deuren open voor het publiek.

Kerckstede geeft die dag ook een blik op de vrijwilligerswerking. “Die vrijwilligers zijn heel belangrijk. Zonder hen is het onmogelijk om bepaalde activiteiten aan te bieden aan onze cliënten”, zegt algemeen directeur Gerda Callens. Tijdens de rondleiding kunnen aanwezigen zien hoe de cliënten producten maken. “We zijn ooit gestart met het bakken van brood als kleinschalige activiteit voor de cliënten. Vandaag is die activiteit uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij. De voorziening kreeg er ook een chocoladeatelier bij”, geeft Gerda Callens als voorbeeld van de groei die de voorziening de voorbije jaren kende.

Geïnteresseerden kunnen zondag van 10 uur tot 17 uur kennis maken met de werking van de voorziening die reeds 38 jaar lang mensen met een verstandelijke beperking opvangt. Voor de kinderen wordt de nodige animatie voorzien.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

(KT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier