Ken en Jens houden Kloosterstraat in Rumbeke proper

Ken (rechts) en Jens (links) zijn Mooimakers in de Kloosterstraat. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Sinds kort mogen Ken Buyse en Jens Dejonckheere zich Mooimakers noemen. Ze nemen het voortouw om de Kloosterstraat in Rumbeke proper te houden.

Ken Buyse woont in Rumbeke, Jens Dejonckheere is afkomstig van Ingelmunster. Allebei zijn ze bezoekers van het dagcentrum van De Molenreke, zij bieden ondersteuning aan volwassenen met een beperking. “Ik ben ermee begonnen toen ik merkte dat er heel veel vuil langs de straat lag”, vertelt Jens Dejonckheere. “Ik was al verantwoordelijke voor het afval binnen De Molenreke en vond het mijn taak om daar iets aan te doen. Dus begon ik het afval op te ruimen. Met basisschool De Verrekijker, pvt Valckeburg en het TOV zitten er naast De Molenreke heel wat organisaties en dat zorgt blijkbaar voor afval, voornamelijk sigarettenpeuken.”

Hij kreeg in zijn actie al snel de hulp van Ken Buyse. “We kregen het idee om hen in te schrijven voor de Mooimakers van de stad Roeselare”, vertelt Elien Ballieu, Jobcoach in De Molenreke. “Het is een project waarbij je als ‘opruimer’ ondersteund wordt met handige zaken zoals fluo-hesjes, handschoenen, enzovoort.”

Geen afval meer

“We doen elke woensdagnamiddag onze ronde”, pikt Ken in. “Dan doen we heel de straat en daar zijn we toch een klein uurtje mee zoet. Ondertussen zijn we ook al op bezoek geweest bij onze buren om wat meer te vertellen over onze bedoeling en met een affiche die oproept om samen de straat proper te houden. Het ideale is dat we geen afval meer moeten opruimen. We merken alvast heel wat medewerking bij hen en dat is plezant. Een propere straat is een veel leukere straat.”

Bij De Molenreke zelf zijn ze alvast in de wolken met het initiatief. “Een van onze doelen is de integratie van onze mensen binnen de gemeenschap, dit sluit daar perfect bij aan”, besluit Elien Ballieu. (Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier