Kelly Klutsch is enige kandidate prinses carnaval 2018 in Oostende

Het bestuur van het Hof der Prinsen en fans van kandidate Kelly Klutsch. © FRO
Redactie KW

In feestzaal Pax had de nummertrekking voor de verkiezing van Prinses Carnaval Groot-Oostende 2018 plaats. Zoals verwacht bleef het bij één kandidate, Kelly Klutsch, lid van de Orde van de Wullok. Zij mag de komende weken campagne voeren onder het nummer 3.

“Het is spijtig dat er maar één kandidate is voor de prinsesverkiezing 2018,” zegt Marc Vangampelaere, niet alleen voorzitter van het Hof der Prinsen, maar ook Prins Groot-Oostende, Prins van West-Vlaanderen, Prins van Europa en Prins van België. “Oostende heeft de jongste jaren een grote inspanning geleverd om het carnaval op te waarderen. Er zijn perikelen geweest met feestzaal de Hangaar, maar die zijn van de baan. De brandweer heeft de zaal weer vrijgegeven. Er is al jaren vraag vanuit de carnavalsgroepen voor een deftige feestzaal, maar dat is een moeilijke ‘affaire’. Enkele zalen zijn te duur en buiten Oostende gaan, mag niet. Het Hof Der Prinsen heeft de nodige inspanningen gedaan om kandidaten warm te maken voor de prinsesverkiezing.”

Stemmen halen

“Blijkbaar heeft iedereen schrik om het te proberen, omdat het zou te duur zijn. Als je steun krijgt van een groep of vrienden, is dat niet zo. Het is dus bij Kelly Klutsch gebleven. Ze zal zeker een toffe prinses zijn, met ervaring in het carnavalgebeuren.”

“We verwachten een gezellig feest met mooie verrassingen in Den Hangar”, gaat Marc verder. Carnaval leeft meer dan ooit in Oostende. Mijn vrouw was Prinses van West-Vlaanderen, én van België. De fakkel werd al doorgegeven aan de (klein)kinderen en de kleinkinderen. Op zaterdag 20 januari organiseert Het Hof Der Prinsen de jaarlijkse verkiezing van de jeugdprinses en jeugdprins 2018 in café Westrozebeke!”

Kandidate Kellly Klutsch moet minstens 200 stemmen halen. “Dat zal wel geen probleem worden,” zegt Wullok-danseres Kelly. “Dankzij de vele activiteiten heb ik al heel wat fans kunnen warm maken om te komen. We gaan ervoor en geven er een lap op. Op 3 februari wil ik me echt een prinses voelen!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier