KDC Ruddervoorde herdenkt zijn nummer acht Dries Scherrens

Redactie KW

Vrijdag 17 augustus speelden de gewezen ploegmakkers van Dries Scherrens de herdenkingswedstrijd samen met het eerste elftal van KDC Ruddervoorde. Het is reeds voor de vijfde keer dat dit evenement doorgaat en voor het eerst werden beide ploegen gemengd waardoor het verschil in wedstrijd ritme minder groot is.

Net zoals de voorbije jaren droegen alle spelers op het veld een shirt met het nummer 8 erop, het nummer waarmee Dries speelde bij KDC en het nummer dat voor altijd verbonden zal blijven met Dries Scherrens. “We zullen zolang er volk komt kijken naar deze wedstrijd hem blijven organiseren”, weet voorzitter Gilbert Deschaght te vertellen.

“Daarmee willen de herinnering aan Dries behouden binnen de ploeg van KDC. Toen hij in 2013 verdween en nog lang daarna was er hier een grote verslagenheid merkbaar en is dit initiatief gegroeid vanuit de spelerskern waarvan Dries Scherrens deel uit van maakte. Nu nog spreken de spelers die samen met Dries in de ploeg stonden nog altijd van het vreselijk nieuws dat we toen te horen kregen en we noteren bij de spelers zelf nog altijd een grote opkomst om deze herdenkingswedstrijd te spelen of bij te wonen. Ze willen daarmee aantonen dat Dries nu nog altijd in hun hart deel uitmaakt van de KDC Ruddervoorde familie.”

Net zoals de vorige jaren was ook de toenmalige vriendin van Dries Eva Slambrouck aanwezig. “Deze wedstrijd is toch weer iedere keer een confrontatie met het verlies van Dries. Maar ik sta voor de volle honderd procent achter deze herdenkingswedstrijd die georganiseerd en gespeeld wordt door zijn ploegmakkers. Maar je ziet ook dat er toch nog heel veel mensen afkomen die Dries gekend hebben en hem de voorbije vijf jaar nog niet vergeten zijn en dat blijft toch een troost.”

De wedstrijd Rood KDC tegen wit KDC eindigde op 1 -5.

(GST)

Het lichaam van Dries werd in november 2013 gevonden in de haven van Brugge. Hij was toen tien dagen vermist. Lees hier het artikel dat toen verscheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier