Kauwennest in schoorsteen van buren zorgt voor evacuatie van Action in Blankenberge

Redactie KW

Een vestiging van Action langs de Brugse Steenweg in Blankenberge werd woensdag tijdelijk geëvacueerd vanwege een gasgeur. De oorzaak werd bij de buren gevonden.

Op de middag werd in de Action langs de Brugse Steenweg een gasgeur waargenomen. Toen de brandweer even later ter plaatse kwam, vond die de oorzaak bij de schouw van de buren: een stel kauwen had er een warm nest in gebouwd.

“We hebben in de winkel inderdaad een verdacht hoge CO-waarde opgemeten. Na wat zoekwerk, bleek dat zich in de schouw van die mensen een stel kauwen had genesteld”, zegt brandweerkapitein Marc De Langhe. De Action werd daarop tijdelijk geëvacueerd. “We hebben de ruimte goed geventileerd en na anderhalf uur kon de winkel alweer worden vrijgegeven. Een medewerkster van Action die zich onwel voelde, werd wel preventief naar het ziekenhuis overgebracht. Maar uiteindelijk bleek die dame dan toch geen CO-vergiftiging te hebben opgelopen”, aldus Marc De Langhe.

Al enkele weken vaak hoofdpijn

Guy Deneire en zijn echtgenote Erna Vandenbussche zijn daar eveneens aan ontsnapt. “Ook bij ons in de kelder, waar de mazoutinstallatie staat, werd immers een verhoogde CO-waarde gemeten. Mijn vrouw had al een paar weken af en toe last van hoofdpijn, wat op een lichte vorm van CO-vergiftiging kan wijzen“, zegt Guy.

Dat ze in de winkel ernaast eveneens een gasgeur roken, komt volgens de man door de terugslag van zijn verwarmingsketel. “Die staat immers in verbinding met de verluchtingsschouw van het winkelpand”, klinkt het. Het echtpaar kreeg 8 jaar geleden ook al met nestelende vogels te maken. “Toen hebben we stevig kippengaas over de schouw gespannen, maar de vogels bijten dat gewoon kapot.”

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier