Katten beschoten met loodjesgeweer op speelplein in Middelkerke

Timon, Danny en zijn echtgenote Karla met de katten Kitty en Marie die beschoten werden. © PB
Redactie KW

De jongste vier jaar kwam de Sluis- en Tuinwijk in Middelkerke al regelmatig in het nieuws omwille van een of meerdere kattenhaters die de dieren vergiftigen.

Nu worden de dieren zelfs beschoten met een loodjesgeweer. Het Boesjerplein waar heel wat kinderen spelen, ligt centraal in de wijk en daarom verwittigde Danny Dekeyser de politie die de zaak nu onderzoekt.

“Wij zijn dierenliefhebbers en hebben ook drie katten” begint Danny Dekeyser zijn verhaal. “Twee van onze katten zijn deze maand beschoten met een loodjesgeweer. Kitty werd geraakt in de schedel en Marie mankte en was futloos. Dierenarts Dr. Bossée onderzocht de twee dieren en stelde de schotwonden vast. Dankzij de goede zorgen zijn ze nog in leven, maar dit houd je toch niet voor mogelijk? Het gaat me niet enkel om die 45 euro die we betaald hebben, maar zoiets doe je dieren toch niet aan. Ook onze kinderen zijn dol op de katten”.

Buurtbewoner betrapt

Danny heeft zo zijn vermoedens van waar het zou kunnen komen omdat hij een tijd geleden een buurtbewoner had betrapt terwijl deze aan het schieten was met een loodjesgeweer. “Hij beweerde toen wel dat hij niet op katten schoot, maar ik hoor de loodjes over het Boesjerplein suizen.”

“Je moet weten dat dit plein leuk is voor de kinderen en stel je eens voor dat daar toevallig een kind voorbij gereden zou zijn met zijn fietsje en geraakt zou worden” vertelt hij. Danny deed melding bij de politie van Middelkerke die ter plaatse kwam en bezig is met een onderzoek.

Kattenhaterij

Mogelijks is er een verband met eerdere gevallen van kattenhaterij. In maart verdwenen er in de omgeving enkele katten en andere werden vergiftigd teruggevonden. Ook eind vorig jaar werden katten beschoten, ook al in dezelfde omgeving, toen werden de katten van Petra Thomas uit de Prootstraat geraakt.

De voorgaande jaren liepen er bij de politie verscheidene klachten binnen omtrent katten die vergiftigd werden in de wijk. In 2011 werd door een aantal bewoners van de wijk een actie georganiseerd waarbij affiches aan de ramen werden opgehangen tegen de kattenhater. Hierna bleef het een tijdje stil, maar nu herhaalt het probleem zich. Of het om dezelfde dader(s) gaat moet worden uitgezocht.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier