Kat uit Roeselare viert 20ste verjaardag

Donald Decoster,Nadieh Verhoest met poes Speedy en Annick Espeel. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op zaterdag 7 mei is het feest in de Boomgaardstraat in Roeselare. Annick Espeel geeft er een verjaardagsfeest voor haar langharige Britse kater, Speedy, die meedingt naar de titel van langstlevende kat.

Twintig jaar geleden was het liefde op het eerste gezicht toen Annick Espeel (51) samen met haar dochter Nadieh (28) ging kijken naar een nestje pasgeboren katjes. Het was de schoonzus van Annick, Hilde Verhaege, die het gezin vertelde over Speedy. “We zijn toen samen gaan kijken. Speedy sprong tussen al die andere katjes meteen in het oog. We hebben hem die dag dan ook mee naar huis genomen.” Ondertussen woont Speedy al twintig jaar bij zijn baasjes Donald (64) en Annick (51) in de Boomgaardstraat. “Hij is een echte oud-strijder, zelfs nu hij twintig jaar is achtervolgt hij nog andere katten als geen ander”, lacht Donald. “Speedy heeft hier een rustig leven. Hij loopt los door onze wijk en de auto’s in de straat stoppen zodat Speedy eerst kan oversteken”, sluit Annick aan.

Tuinfeest

Zaterdag is het de grote dag: dan wordt Speedy maar liefst twintig jaar oud. “We organiseren een tuinfeest. Familie en vrienden kunnen dan een glaasje komen drinken op de gezondheid van onze Speedy”, besluit Annick. (KT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier