‘Kasteelpark en omgeving, anders bekeken’ nieuwe wandelzoektocht in Zonnebeke

Sabine Vanderhaeghen (schepen van Toerisme), Marc D'Hulster (diensthoofd toerisme), medewerkers Marnick Gunst en Eveline Osaer, Krak Johnny Blanckaert en echtgenote Christine Vanexem, Fotograaf Didier Delvael en echtgenote Nicole Denys. © foto ZB
Redactie KW

Naar aanleiding van het ‘weekend van het Volkscafé’ lanceerde de Dienst voor Toerisme Zonnebeke de nieuwe fotowandelzoektocht.

Foto’s met pijlen wijzen de deelnemers de weg in het mooie kasteeldomein, langs de oude spoorweg en door het centrum van de gemeente. De drie cafés die in het centrum liggen (d’ Oude Timmerie, Spoorlijn 64 en The Corner) worden meegenomen in het 2,8 km lange traject. Zij zorgen voor de nodige rustplaatsen en verfrissingen en zijn de ambassadeurs van de zoektocht.

Daarnaast zijn er nog 36 foto’s die de deelnemers in de juiste volgorde moeten plaatsen. Origineel is alvast de schiftingsvraag waarbij Johnny Blanckaert uit Zandvoorde de hoofdrol speelt. Een mooi filmpje toont dat Johnny, die de Zonnebeekse krak is bij Krant van West-Vlaanderen en ook ambassadeur van het MMP1917, het traject afloopt. Het komt er nu op aan te schatten in hoeveel tijd de Zandvoordse krak de fotozoektocht liep.

De zoektocht en schiftingsvraag zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Zonnebeekse dienst voor Toerisme en de verschillende lokale horecazaken. Bij afgifte van de antwoordstrook wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd. De zoektocht loopt tot en met 15 september en de prijsuitreiking is op 1 oktober. De eerste tien winnaars ontvangen een prijs.

(NVZ – foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier