Kasteelkelder in Ingelmunster opent nog een laatste keer

Even een toost uitbrengen in de Kasteelkelder met v.l.n.r. Eddy Mullebrouck, Carine Saelens, Stefaan De Clercq, Christophe Pareit, Bram Deruyck en Marnick Goossens. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

Op zondagnamiddag 22 april bedienen Carine Saelens, Eddy Mullebrouck en Marnick Goossens nog één keer de bezoekers aan de Kasteelkelder. Die namiddag is de Kasteelkelder uitzonderlijk open in het kader van het recreatief loopevenement de Kasteelbierloop.

Eddy, Carine en Marnick zijn de uitbaters, die vroeger altijd het cliënteel bedienden in de Kasteelkelder. “Op 11 november 1994 zijn we eraan begonnen en we stopten ermee eind september 2009. Maar liefst vijftien jaar stonden Carine en ik in de Kasteelkelder”, zegt Eddy Mullebrouck, die vorig jaar – samen met zijn Carine – verhuisde van een woning in de Hinnebilkstraat naar een appartement in de Gravinnestraat met zicht op… het kasteel.

De tijd van toen

“We deden het altijd met hart en ziel. Sinds ons huwelijk – bijna 47 jaar geleden – werkten we altijd in het weekend. Eerst in onze beenhouwerij in de Hinnebilkstraat, later in de Kasteelkelder. We stopten ermee omdat we vonden dat het genoeg was geweest.”

“Christophe Pareit van de TRI-Riders belde op omdat hij iets wilde vragen. Hij vroeg of Carine en ik het zagen zitten om nog één keer de Kasteelkelder open te houden, zoals in die tijd van toen. We zeiden direct ja en we kijken er al naar uit.”

Na Eddy en Carine stond Marnick Goossens ook enkele jaren achter de tapkast van de Kasteelkelder. “De zaak werd vooral open gehouden door mijn zoon Benoit, Stefanie en Sofie. Ik kwam ook regelmatig eens langs om een handje toe te steken. Bij mooi weer was het hier een drukte van jewelste. ‘t Is een prachtige locatie met ook een aangenaam terras. De wandelaars kwamen hier graag langs.”

“Ik stopte ermee omdat de eigenaar Marc Van Honsebrouck het park ging sluiten om werken uit te voeren. Sindsdien staat de Kasteelkelder leeg. Ik kreeg een telefoontje van Jean-Pierre De Clercq om mee te werken voor het goede doel. Ik zei direct ja.”

Eén elastiek per ronde

Het pittoreske plaatselijke kasteeldomein opent inderdaad nog eens uitzonderlijk de poorten voor dit recreatieve loopevenement de Kasteelbierloop. Loop je enkele rondjes mee? Eén loopronde is 1.200 meter lang. Per ronde krijgen volwassenen een elastiek. Deze kunnen achteraf worden ingeruild voor een Kasteelbier. Per twee gelopen ronden krijg je één Kasteelbier. Er zijn maximum vier biertjes per persoon te verkrijgen, dit bij het indienen van je startnummer. De min-zestienjarigen krijgen bij het afgeven van hun startnummer een naturapakket.

Dit loopevenement wordt gehouden voor Christophe Pareit, Stefaan De Clercq en Bram Deruyck uit Izegem die als TRI-Riders meefietsen tijdens het Hemelvaartweekend voor Kom op tegen Kanker, met start en aankomst in Mechelen. Vier dagen lang zullen ze per dag elk 250 kilometer fietsen. Het drietal moet elk 5.000 euro inschrijvingsgeld betalen aan Kom op tegen Kanker.

Het inschrijvingsgeld voor de lopers bedraagt 12 euro ter plaatse en 6 euro voor min-zestienjarigen. Inschrijven ter plaatse kan op zondag 22 april vanaf 13 uur. Lopers, wandelaars zijn welkom van 13 tot 19 uur. Wie gewoon nog eens de sfeer van de Kasteelkelder wil opsnuiven, is ook welkom om de lopers aan te moedigen, een fris Kasteelbiertje te drinken in de Kasteelkelder of op het terras. Aan dit evenement werken ook het gemeentebestuur, Bierkasteel en de atletiekvereniging AVI mee. (Patrick D.)

Info: detririders@gmail.comhttps://kasteelbierloop.weebly.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier