Kasteel Valkenbosch in Sint-Andries al verkocht

Redactie KW

Het bekende kasteel Valkenbosch langs de Torhoutse Steenweg heeft sinds vorige week een nieuwe eigenaar.

Het kasteel, in classicistische stijl, werd in de late jaren twintig van de vorige eeuw verbouwd tot landhuis, maar de vroegere benaming ‘Kasteel Valkenbosch’ bleef wel gebruikelijk. Tot voor twee jaar werd het bewoond door het adelgeslacht van Outryve d’Ydewalle, die binnen de familie echter geen opvolger meer vond.

Snelle verkoop

In de krant van vorige week meldden we dat het kasteel voor 1,85 miljoen euro te koop stond. Een gunstig aanbod, zo blijkt nu, want ondertussen ging het dus al van de hand. Engel & Völkers, makelaar in luxevastgoed, vond in minder dan een maand tijd een nieuwe eigenaar. “Een particulier die liever anoniem wil blijven”, klinkt het bij Engel & Völkers.

Dat de verkoop zo snel werd afgehandeld, is volgens het makelaarskantoor toe te schrijven aan twee tendensen die zich op de Brugse vastgoedmarkt duidelijk laten voelen. “Enerzijds ervaren we een verhoogde vraag van mensen uit het binnenland die het drukke Knokke-Heist liever vermijden”, verduidelijkt Joke De Spiegelaere, verkoopsmedewerker bij Engel & Völkers. “Anderzijds zien we veel Belgische expats die bij hun terugkeer naar België de voorkeur geven aan het rustige Brugge, in plaats van zich in andere Vlaamse grootsteden te gaan vestigen.”

(WK – foto WK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier