Karen Windels uit Ardooie is de nieuwe Batjesprinses in Roeselare

Karen Windels is de nieuwe Batjesprinses. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Karen Windels is de nieuwe Batjesprinses in Roeselare. De verkiezing werd voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens georganiseerd.

Zaterdagavond was de Grote Markt in Roeselare het decor voor de verkiezing van de Batjesprinses. Vroeger goed voor legendarische avonden in De Beurs, maar sinds 25 jaar had de verkiezing geen plaats meer binnen het Batjesprogramma. Tot Yana Parmentier Leman het initiatief nam om de verkiezing opnieuw te organiseren.

Ze kon acht meisjes selecteren die zaterdagavond het beste van zichzelf gaven tijdens verschillende choreo’s en de voorstellingsronde. Daarbij was vooral de kennis over Roeselare en de verschillende troeven erg belangrijk. Een jury besliste over de uiteindelijke winnares. Dat werd Karen Windels (24) uit Ardooie. Voor haar was het de eerste ervaring met een missverkiezing.

Ze woont dan wel in Ardooie, maar de Rodenbachstad is haar tweede thuis geworden: “Het uitgaansleven in Roeselare is bruisend en ook de restaurants en caféetjes liggen mij. Mijn zussen wonen sinds kort ook in Roeselare. Roeselare is ook mijn winkelstad”, zegt Karen overtuigd.

Zondag wordt ze in een cabrio door de stad gereden. Een jaar lang mag ze de stad vertegenwoordigen! Kylie Vermeulen en Bieke Bruneel zijn haar eredames.

(TD)

Karen samen met haar eredames.
Karen samen met haar eredames.© (Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier