Kara uit Wevelgem mikt op kroontje Miss Fashion: “Als West-Vlaamse val ik sowieso wel op”

Kara Verfaillie uit Wevelgem strijdt mee voor het kroontje van Miss Fashion. (Foto TGW)
Redactie KW

Een kroontje op het hoofd en een lint rond de borst, dat is wellicht een droom van veel meisjes. Maar die droom komt slechts voor enkelen uit. Misschien wel voor Kara Verfaillie (19) uit Wevelgem. Zij behoort tot de 25 kandidates, die op 1 september meedingen naar de titel van Miss Fashion. Een missverkiezing, die door Belgian Fashion Events in Roeselare wordt georganiseerd.

“Ik ben enorm trots dat ik erbij ben”, opent Kara. “We zijn gestart met zo’n 900 kandidaten. Na verschillende selectierondes bleven we uiteindelijk met 25 finalistes over, verdeeld over heel Vlaanderen. Een heuse opdracht, maar het is me gelukt. Ik ben een echte doorzetter. Toen ik na mijn middelbare studies STW vertelde dat ik communicatiemanagement zou studeren, verklaarden velen mij gek. Maar kijk, ik start binnenkort in mijn laatste jaar!”

Hoe kwam je erbij om deel te nemen aan een missverkiezing?

“Dat stond op mijn bucketlist.” (lacht) “Ik denk dat elk meisje wel droomt van een mooi kroontje op haar hoofd. Ik heb er de ideale leeftijd voor en doordat ik nog niet moet werken, heb ik genoeg tijd om campagne te voeren. Verder staan er ook nog enkele avontuurlijke reizen, zoals een safaritocht op mijn verlanglijstje. Maar nu focus ik me op deze verkiezing.”

Privé

Kara werd op 22 september 1998 geboren. Ze is de dochter van Inge Claerhout en Nico Verfaillie.

Studies

Kara studeert communicatiemanagement aan de Howest. Ze wil later editor worden bij een modemagazine.

Vrije tijd

Kara danst al van haar vijfde bij Pirouette. Ze houdt van reizen en avontuur.

Wie Kara wil steunen kan dit door te sms’en naar 6045 MF(spatie)11

Wat houdt het precies in om een Miss Fashion-kandidate te zijn?

“Zoals de titel het zegt: wij focussen ons vooral op mode. In samenwerking met verschillende modehuizen staan we in voor shoots en défilés. Het is in aanloop naar de verkiezing enorm belangrijk om promo te maken. Ik voer al een goede twee maanden campagne. Dat betekent dat we heel vaak op verschillende evenementen aanwezig zijn. Die zijn er tijdens de zomer toch genoeg. Dit alles bundelen we in een dossier, waarop we dan al voor de helft van de punten beoordeeld worden. De andere helft kunnen we verdienen tijdens de verkiezing zelf.”

Hoe ziet die er precies uit?

“Er zijn verschillende onderdelen zoals dansen en defileren, waarvan één in bikini en een vragenronde”, somt Kara op, “een erg gevarieerde wedstrijd dus. Ik voel voorlopig nog geen stress omdat ik me nu ook op mijn herexamens focus. De dag zelf zal ik wat gezonde stress hebben, maar ik zie wel. Ik ben al enorm blij dat ik erbij ben en dit mag meemaken.”

Wat mag je verwachten als je de titel binnenhaalt?

“Eerst en vooral het kroontje en lintje en de verschillende prijzen die worden voorzien door de sponsors. Daarnaast mag je ook deelnemen aan shoots en promo’s van die sponsors. Bovendien mag je als miss ook tijdens andere verkiezingen jureren. Je doet een pak ervaring op en die titel is ook fantastisch om op je cv te zetten natuurlijk.”

Heb je veel contact met de andere kandidaten?

“Jazeker, we zien elkaar vaak alhoewel we uit verschillende regio’s komen. We komen elkaar tegen tijdens evenementen en hebben ook een Facebookgroep, waarin we ervaringen met elkaar delen of elkaar gelukwensen bij verjaardagen. We strijden uiteraard allemaal individueel voor de titel, maar er heerst tegelijk een leuk groepsgevoel. En we kunnen zeker niet altijd verstoppen van welke streek we komen. Als West-Vlaamse praat ik dan bijvoorbeeld iets luider dan mijn collega’s uit Limburg. Ik hoef in alle geval niet bang te zijn dat het publiek me op 1 september niet zal horen”, besluit Kara.

(Tim Ghillemyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier