Kapotte leiding zet delen van Heuvelland zonder water

02/03/16 om 10:16 - Bijgewerkt om 12:12

Bepaalde delen van Heuvelland zitten sinds gisteren dinsdag zonder water door een lek ter hoogte van Geluveld. De Watergroep belooft het euvel woensdag tegen de middag op te lossen.

Kapotte leiding zet delen van Heuvelland zonder water

Bij het lek liep het reservoir leeg en zo was er minder of helemaal geen toevoer van water naar bepaalde delen van Heuvelland. Gisterenavond laat probeerde De Watergroep de herstelling uit te voeren maar slaagde daar niet in. Hierdoor kan geen water aangevoerd worden naar de drinkwaterreservoir van Kemmel.

De Watergroep had de gemeente gisteren op de hoogte gebracht met de belofte dat het probleem diezelfde dag nog zou opgelost geraken, maar woensdagmorgen waren er nog steeds problemen. "En daar zijn we niet van op de hoogte gebracht", aldus burgemeester van Heuvelland Marc Lewyllie (Gemeentebelangen). "We wilden nochtans in waterbedeling voorzien, maar blijkbaar was dat niet nodig."

Aangetekend schrijven

Er is nog een waterreservoir in Wijtschate waardoor grote delen van Heuvelland toch nog bediend worden. "Maar die watertoren staat tien meter lager dan de meeste delen van Loker en Westouter, die kampen dan ook met de grootste problemen", aldus de burgemeester.

"De Watergroep mag heel binnenkort een aangetekend schrijven verwachten. We dringen aan op een oplossing voor een betere verbinding tussen Geluveld en Kemmel, want het is al de derde keer in drie maanden tijd dat er problemen zijn met het waternet."

(belga/MD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!