Kantklossen en bierbakken stapelen op de Walpleinfeesten in Brugge

© PDV
Redactie KW

Op en rond het Walplein in Brugge kunt u nog het hele weekend terecht voor de Walpleinfeesten. Tegelijkertijd is er in de brouwerij De Halve Maan een expositie rond Brugse kant.

De omgeving van het pittoreske Walpleintje in Brugge is opnieuw het decor voor de jaarlijkse Walpleinfeesten, een organisatie van de plaatselijke handelsgebuurtekring in samenwerking met het Kantcentrum en brouwerij De Halve Maan. Voor de kleinsten staat er op het Walplein nog het hele weekend een springkasteel. Vandaag en morgen, telkens om 15 uur, is er het jaarlijkse kampioenschap bierbakken stapelen. Het winnende team wint het aantal opgestapelde bakken Brugse Zot bier.

Nog op het Walplein is er zaterdag om 19 uur een optreden van Layos and the gang en zondag op hetzelfde uur een optreden van Jazz Delivery. Op het Wijgaardplein staat het hele weekend een kinderdraaimolen. Vandaag zaterdag om 15 uur en zondag om 17 is er dit pleintje ook een optreden van charmezanger Orry. In de Wijngaardstraat kan je zaterdag om 15 u terecht voor een optreden van Willy Boy en zondag om 15 u voor Peter Locket.

Kantklossen en bierbakken stapelen op de Walpleinfeesten in Brugge
© PDV

In en op alle straten en pleinen in de buurt zorgt doorlopend het wandelend orkest De Elfredos voor ambiance. Op de verdieping van brouwerij De Halve Maan kunt u ook nog het hele weekend terecht voor de Kantdagen; een jaarlijkse expositie van kant en kantbeleving in Brugge. Je vindt er kant in alle maten en vormen, van traditioneel tot eerder experimenteel. Bovendien krijg je er de mogelijkheid om je zelf eens te wagen aan het kantklossen.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier