Kankerpatiënten aan kust vinden elkaar in vzw Ontmoeting en Ontspanning

We zien stichter Eugeen Carette, gedeputeerde Francky De Block, Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte, Roeselaars burgemeester Kris Declercq en Bredens burgervader Steve Vandenberghe, OCMW-voorzitter Vanessa Vens, coördinator van de Koninklijke Tom Decraecke en OK-kustvoorzitter Derek Jurewyts. © ML
Redactie KW

In het gezondheidscentrum Koninklijke Villa in Oostende werd de vzw Ontmoeting en Ontspanning Kanker, afdeling kust voorgesteld.

De Villa wordt meteen de locatie voor tal van activiteiten van de vzw OK, afdeling kust. De vzw OK werd in 2007 gesticht door ex-kankerpatiënt Eugeen Carrette uit Roeselare die tot vandaag al afdelingen had in Roeselare, Waregem en Izegem. De vereniging organiseert ontspanningsmomenten voor volwassenen met kanker en mensen die kankerpatiënten begeleiden. Zo wordt er onder andere samen recreatief gesport, zijn er in de Koninklijke Villa sessies fitness, yoga, zumba en relaxatie, naast voetverzorging, relaxatie, infosessies over mindfulness en uitstappen.

“Onze vereniging wil een meerwaarde bieden in het leven van kankerpatiënten, hun gezinsleden en begeleiders. Wij zijn ervan overtuigd dat wie met kanker te maken heeft of heeft gehad, blij is mensen te ontmoeten die hem of haar met zorg en bijstand omringen. Het doet deugd er met anderen over te spreken en er groeit sowieso vriendschap”, zegt OK-kustvoorzitter Derek Jurewyts.

Meer info via info@samen-na-kanker.be of http://www.samen-na-kanker.be/.

(ML)