Kanegem blikt terug op mooie editie van Kanegem Bebloemd

Redactie KW

Het vernieuwde comité rond Kanegem Bebloemd bracht een nieuwe Zomerse Hoogdag naar voor. Er werden tal van activiteiten georganiseerd.

Het kleurrijke bloemendorp Kanegem werd woensdag druk bezocht. De Zomerse Hoogdag kadert volledig in het Tieltse themajaar ‘Verenigingsleven’. Omstreeks 10 uur werd het feest in gang getrokken. De Flandrienfietstocht met samenwerking van Okra West-Vlaanderen bracht een mooie route naar voor in de Tieltse omgeving. De fietstocht werd ook muzikaal ingekleed. Een uurtje later bracht groenjournalist Marc Verachtert de lezing ‘Tuinen, mee met hun tijd’. Deze voordracht vond plaats in de sfeervolle kerk. Deze voordracht werd tot alle bebloemers gericht en dit onder alle leeftijden. Omstreeks de middag vond de middaglunch plaats rondom het kerkplein. Het Kanegems Schuimend biertje van ‘t vat ontbrak niet op deze feestdag.

Zot van de koers

In de namiddag was er een filmvoorstelling en een concert verzorgd door de Accomusicband. De voordracht ‘Zot van de koers’ door freelance journalist Manu Adriaens wekte veel belangstelling op. De kerk werd mooi versierd en stond voor één dag in het teken van de koers. De voordracht is een voorbode naar de huldiging die in 2019 zal plaatsvinden met als thema: 100 jaar Briek Schotte, die geboren werd in Kanegem op 7 september 1919. Naar de avond toe konden de aanwezigen deelnemen aan de geuren- en kleurenwandeling in het bloemendorp of genieten van een drankje met het Kanegems bier en een frietje in de hand op het zomers terras.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier